Our Story
historia browaru błonie
Browar Błonie położony jest na obrzeżu Puszczy Kampinoskiej – malowniczej oazy zieleni, w centrum opanowanej piwną rewolucją Polski. Bliskość natury pomaga naszym doświadczonym piwowarom rzemieślnikom, realizować ich życiowe marzenie- tworzenie piw, które swym smakiem zachwycają wszystkich okolicznych mieszkańców, urlopowiczów, jak również braci piwoszy z całego kraju. Oprócz marzeń, pasji i fachu w ręku, dysponują oni jedną z najnowocześniejszych linii browarniczych w Europie.
Nasi piwowarzy korzystają z aplikacji na telefon, dzięki której mogą rozpocząć proces warzenia piwa podczas porannej przebieżki w Puszczy Kampinoskiej. Gdy pojawiają się w browarze, w powietrzu unosi się już przyjemny zapach zatartego słodu. Nasza załoga cieszy się uznaniem w świecie polskiego kraftu. Zdobywa liczne nagrody na ogólnopolskich i zagranicznych konkursach. Współpraca z Uniwersytetem Rolniczym w Krakowie, zaowocowała powstaniem profesjonalnego laboratorium badawczego, dzięki któremu nasze piwa zawsze smakują tak samo i zachowują jakość bardzo długo po rozlewie.
Nasza współpraca opiera się na wspólnych wartościach i wzajemnym dążeniu do doskonałości. Wiedza i zasoby, które oferują, pomogły nam ukształtować tę przestrzeń, w której kwitnie kreatywność, a społeczności znajdują radość i koleżeństwo.
W miarę dalszego rozwoju i ewolucji jesteśmy podekscytowani możliwością współpracy z naszymi ulubionymi sponsorami, osiągając nowe wyżyny i odkrywając niezbadane terytoria. Wspólnie dążymy do zapewnienia bardziej wzbogacających doświadczeń, bardziej zachwycających treści i przestrzeni społecznościowej, z której każdy może korzystać.

learn More
błonie Crew
Browar Błonie tworzą ludzie, których połączyła pasja do warzenia jak najlepszego piwa. Pod jedną banderą wypływają na szerokie wody i eksplorują nieznane lądy w poszukiwaniu nowych, regionalnych smaków. Poznajcie naszą dzielną załogę.
radosław król
Dyrektor Produkcji
Cook
wojciech tkaczuk
Główny Piwowar
Cook
grzegorz zwodziński
Warzelnia
Cook
andrzej brzoza
Fermentownia
Cook
partyk rydel
Rozlew