Our Story
historia browaru błonie
Browar Błonie położony jest na obrzeżu Puszczy Kampinoskiej – malowniczej oazy zieleni, w centrum opanowanej piwną rewolucją Polski. Bliskość natury pomaga naszym doświadczonym piwowarom rzemieślnikom, realizować ich życiowe marzenie- tworzenie piw, które swym smakiem zachwycają wszystkich okolicznych mieszkańców, urlopowiczów, jak również braci piwoszy z całego kraju. Oprócz marzeń, pasji i fachu w ręku, dysponują oni jedną z najnowocześniejszych linii browarniczych w Europie.
Nasi piwowarzy korzystają z aplikacji na telefon, dzięki której mogą rozpocząć proces warzenia piwa podczas porannej przebieżki w Puszczy Kampinoskiej. Gdy pojawiają się w browarze, w powietrzu unosi się już przyjemny zapach zatartego słodu. Nasza załoga cieszy się uznaniem w świecie polskiego kraftu. Zdobywa liczne nagrody na ogólnopolskich i zagranicznych konkursach. Współpraca z Uniwersytetem Rolniczym w Krakowie, zaowocowała powstaniem profesjonalnego laboratorium badawczego, dzięki któremu nasze piwa zawsze smakują tak samo i zachowują jakość bardzo długo po rozlewie.
Nasza współpraca opiera się na wspólnych wartościach i wzajemnym dążeniu do doskonałości. Wiedza i zasoby, które oferują, pomogły nam ukształtować tę przestrzeń, w której kwitnie kreatywność, a społeczności znajdują radość i koleżeństwo.
W miarę dalszego rozwoju i ewolucji jesteśmy podekscytowani możliwością współpracy z naszymi ulubionymi sponsorami, osiągając nowe wyżyny i odkrywając niezbadane terytoria. Wspólnie dążymy do zapewnienia bardziej wzbogacających doświadczeń, bardziej zachwycających treści i przestrzeni społecznościowej, z której każdy może korzystać.
learn More
błonie Crew
Browar Błonie tworzą ludzie, których połączyła pasja do warzenia jak najlepszego piwa. Pod jedną banderą wypływają na szerokie wody i eksplorują nieznane lądy w poszukiwaniu nowych, regionalnych smaków. Poznajcie naszą dzielną załogę.
radosław król
Dyrektor Produkcji
Cook
wojciech tkaczuk
Główny Piwowar
Cook
grzegorz zwodziński
Warzelnia
Cook
andrzej brzoza
Fermentownia
Cook
michał miros
Mechanik
Cook
mariusz rembiejewski
Logistyka
Cook
partyk rydel
Rozlew